zaterdag 7 mei 2016

C O C O N U T, B E R R I E S & N U T S


Soms heb je een impulsief idee. Zo had ik dat gisteravond. Nou, eigenlijk is dat niet helemaal eerlijk. Want het idee kwam niet helemaal van mijzelf. Maar het komt er op neer dat ik het een goed idee vond. Ik ging een taart bakken. Uiteindelijk is dat deze kokos-bessen-noten cake geworden. 
Het was best lang geleden dat ik überhaupt iets gebakken had geloof ik. Maar het ging goed! En hij is ook nog geweldig lekker. En een beetje speciaal. 
Bakken is dus best leuk. Moet ik echt vaker gaan doen. En het is nog leuker als je er iemand anders blij mee maakt. Voor nu kan ik jullie alleen blij maken met het recept:

Ingrediënten:

250 g zachte boter
1 theelepel vanille-essence
275 g fijne suiker
3 eieren
100 g bloem
150 g zelfrijzend bakmeel
55 g gemalen hazelnoten
150 g frambozen uit de diepvries

Kokos-topping:

50 g bloem
2 eetlepels fijne suiker
40 g boter
15 g kokosvlokken, grofgehakt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op stand 4 (180-190 graden). De bakplaat mag in het midden van de oven geplaatst worden. Vet een hoge bakvorm in met boter en bekleed de onderkant met bakpapier. 

Klop in een kom de boter, vanille-essence en suiker met een staafmixer tot een luchtig geheel.
Voeg daarna een voor een de eieren toe, tot ze goed zijn opgenomen in het beslag. 
Roer dan met een houten lepel de bloem, zelfrijzend bakmeel en gemalen hazelnoten door het beslag heen. 

De kokos-topping is niet zo moeilijk. Gewoon alles bij elkaar gooien en kneden. Tip: Zelf heb ik nog wat extra gemalen hazelnoten toegevoegd in de topping. 

Spreid het beslag uit over de bakvorm. Gooi de frambozen er bovenop. Daarna pas de kokos-topping.  Tip: Maak er zelf een feestje van. Je kunt ook nog wat extra frambozen er bovenop gooien. 

Zet vervolgens de taart in de oven op de bakplaat. Nu 50 minuten wachten, en dan kun je genieten!

Succes!

3 opmerkingen:

Really thank you for your comment! It means a lot to me :) I always visit your blog too, and maybe I'll leave a comment! X'